Om bloggen

Bloggen blev startet i efteråret 2011 af tre litteraturvidenskabsstuderende fra Københavns Universitet. Den er produktet af et formidlingskursus om Henri de Toulouse-Lautrec og den moderne storby, der tager udgangspunkt i udstillingen "Toulouse-Lautrec og den menneskelige komedie" på Statens Museum for kunst. 

Formålet med bloggen er at formidle en kontekstualisering af den franske maler og plakatkunstner Toulouse-Lautrec og skabe et stemningsbillede af det samtidige parisiske miljø, hvor han færdedes i slutningen af 1800-tallet. Dette tidsbillede bygges op gennem forskellige blogindlæg om samtidsaktuelle emner, som kunst og persongallerier, der kan give læseren en overordnet fornemmelse af tiden omkring Toulouse-Lautrec. 

Bloggen kan læses som en introduktion til, eller i forlængelse af, et besøg på udstillingen "Toulouse-Lautrec - den menneskelige komedie", men kan også fungere i undervisningsøjemed, for eksempel som inspiration til emnearbejde på gymnasielt niveau. 

Følg med dag for dag når bloggen udkommer i december, eller læs den samlet fra januar måned. Statens Museum for Kunst har ikke været involveret i bloggens tilblivelse, og ansvaret for bloggen og dens indhold ligger udelukkende hos de studerende.