søndag den 4. december 2011

Damemode

Kan man se min smukke talje?


Ekstremt voluminøse bagdele var moderne i 1880erne. Til at opnå effekten brugte man en tournure, dvs. en pude eller et let stativ som spændtes om livet, så den understøttede dragtens skørter. Draperinger og forskellige sløjfer og rosetter kunne bruges til at opnå en endnu vildere virkning, jo mere fylde desto bedre. I løbet af 1890'erne blev draperingen dog mere og mere moderat, som her på tegningen fra et nummer af 'Les Modes Parisiennes. Le Journal Illustré des dames' fra 1890:
Til gengæld blev ærmerne store og puffede som her på Jane Avril og Yvette Guilbert og på plakaten 'Reine de joie' (Glædens dronning):
Brugen af korset nåede sit højdepunkt - Frem for alt skulle taljen være smal! Det var fordelen ved henholdsvis tournuren og de store ærmer - når andre dele af kroppen fik mere volumen, forstærkedes indtrykket af den slanke talje.
Håret blev sat op i store, bløde frisurer og mange havde pandehår

På billederne er det Jane Avril, La Goulue og prostituerede fra Lautrecs billede 'Salon i Rue de Moulins'

Hatte og kyser a la Jane Avrils med fjer og blomsterpynt var meget moderne, og en hat var en nødvendig del af en kvindes påklædning, når hun færdedes udenfor hjemmet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar